Hvem er vi, og hva er vår visjon?

En dag i Mai, 2020 satte to kompiser seg ned for å diskutere fotball. Diskusjonen dreide seg i hovedsak om at det er for mange trenere og spillerutviklere som har for lite kunnskap om hvordan de skal få det beste ut av spillerne sine, og videre hvordan hver enkelt skal kunne trene for å bli best mulig med sitt potensial. For å gi vårt bidrag til å endre dette, og samtidig spre kunnskap, oppstod Sportslabben.

Sportslabben er skapt av fotballspillere, for fotballspillere. Igjennom vår erfaring og kunnskap utvikler vi neste generasjons toppspillere. 

Ønsker du direkte kontakt med oss, send oss en mail til sander@sportslabben.no

Sander Birkeland og torshov sport

Våre trenere:

Sander Birkeland

tilholdSted: Oslo
Sander Birkeland og torshov sport

Sander er sørlending og har spilt fotball hele livet. Han kommer fra klubben Lyngdal, og spiller nå i OBOS-ligaen. Han er mitbanespiller (indreløper) men spiller også spiss. Sesongen 2021 ble han også toppscorer for klubben Strømmen i Obosligaen.

Sander er utdannet personlig trener og har studert trening, coaching og idrettspsykologi ved Norges idrettshøysole. Dette samlet sett gjør ham godt egnet til å bidra på områder utenfor fotball også.
Sivil karriere inneholder undervisning på Wang toppidrett, personlig trener og mental trener.

Utdannelse: Personlig trener (AE), Kosthold og ernæring (AMH) Bachelor i coaching og idrettspsykologi fra NIH, Praktisk pedagogisk utdanning, UEFA B trenerlisens.

Quint Jansen

Tilholdssted: Sandefjord

Quint er fra Nederland, men snakker flytende norsk. Han kom til Norge i 2014 og fikk sitt gjennombrudd i Eliteserien 2018 for Mjøndalen. Quint er midtstopper og spiller for øyblikket for det kypriotiske laget Othellos Athienou FC, hvor han har blitt en av deres viktigste spillere. 

Quint har over 161 kamper i toppfotballen på CV’en. Han er også en spesialist på analyse, og ekstremt dyktig på å se detaljer i spillet som kan utvikles.

Jørgen Solvang Nilsen

Tilholdssted: Oslo

Jørgen er fra Lier og har spilt toppfotball store deler av karrieren. Han har gått gradene i Strømsgodset og spilt for en rekke klubber i 2. og 3. divisjon på Østlandet.

Jørgen er utdannet idrettslærer og har en master i trening, coaching og idrettspsykologi fra Norges idrettshøyskole. 

Utdannelse: Master i idrettspsykologi fra NIH, Praktisk pedagogisk utdanning, UEFA B trenerlisens.

VARG RINGDAL STØVLAND

Tilholdssted: Oslo

Varg er fra Larvik og har erfaring med spill og treninger med lag fra Eliteserien, Obos-liga og Post-nord. Han er flasket opp i Sandefjord fotball sitt utviklingssystem og ble senere tatt opp i A-stallen.
Varg er utdannet Lektor innenfor idrettsfag og har en master i idrettsmedisin fra Norges idrettshøgskole. Han er også (snart) publisert forfatter om prestasjonsevne, skadeforebygging og styrketrening av unge fotballspillere hos BMJ.

Utdannelse: Bachelor i fysisk aktivitet og ernæring, Praktisk pedagogisk utdannelse, Master i idrettsmedisin fra NIH og Personlig trener utdannelse.

Simen Lillevik

Tilholdssted: Oslo

Simen er fra den lille bygda Innvik i Stryn, sogn og fjordane. Han har alltid vært en sulten og målbevisst keeper med lang fartstid i toppfotballen.

Han har spilt på samtlige nivå fra 6. divisjon til eliteserien. Etter å ha spilt noen år i lavere divisjoner signerte han for Stabæk, sommeren 2016 og ut 2019 sesongen. Her kan han vise til både eliteserie og cupkamper for Stabæk.
Han har også over 100 kamper i Obosligaen for Kongsvinger, Strømmen og Grorud

Simen er keepertrener og ekspert på å kartlegge keepere, noe som gjør han vellegnet for å jobbe med keepere som har ulikt ferdighetsnivå.

Tilbakemeldinger

"Har jobbet fast med sportslabben igjennom offseason og under sommerpausen. Vil beskrive dem som spesialister på den fysiske delen av fotball, anbefales virkelig!"
Simen Olafsen
Kjelsås
Brede Sandmoen
Vålerenga
"Tok kontakt med dem i offseason. Det er nok noe av det smartere jeg har gjort som spiller. Vi jobbet med orientering og tekniske detaljer, noe som har gjort meg til en mer komplett spiller."